Sångboken & Tour de Lund HT21

*ENGLISH BELOW IN CURSIVE*

Novischperioden har nu haft sin gång och novischerna har nyligen fått se sina faddrar au natural (obs ej nakna) för första gången, på MF:s första Fadder Reveal-fest. Höstterminens inspark har nämligen ett nytt upplägg som innebär att Partus sker tre veckor efter terminsstart istället för två, vilket ger novischer och faddrar en vecka att umgås som sig själva innan den stora avslutningsfesten. Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg – Sonden gjorde nämligen ett utmärkt (läs: lite creepy) jobb som paparazzi-fotografer under HT21:s Tour de Lund och på Sångboken-sittningen som ägde rum första helgen i september. 

Fredagskvällen började med Befruktningen och strax därefter gick Tour de Lund av stapeln. Bland årets uppdrag fanns exempelvis pyramidbygge, flashmob med årets novischdans, utbildning i skånska och konsten att hålla två meters avstånd på Lunds gator, trädklättring och novischdop i Lundagårds fontän. Som grädden på moset var även ett av uppdragen att imponera på självaste Sondenredaktörerna. Vi tackar ödmjukast generalerna för det PR-stuntet!

The novischperiod is nearing its end and the new students have seen their mentors au natural (note: not naked) for the first time, on MF:s first ever Mentor reveal party. The fall term’s new arrangement means that Partus is three weeks after the start of the term, instead of two, giving the mentors and novisches time to hang out as themselves before the big finishing party. But let’s not rush into the future because Sonden did an excellent (read: a bit creepy) appearance as paparazzi photographers during fall term 2021’s Tour the Lund and on the Sångboken sittning the first weekend of September. 

The Friday started off with the Fertilization and shortly thereafter, Tour the Lund started. Among this year’s missions were building pyramids, flashmob with this year’s novisch dance and teaching someone skånska. As the cream on the mash (as we say in Swedish) one of the tasks was also to show the editors of Sonden which novisch group that rules them all. We humbly thank the generals for this PR-stunt!

Fredagskvällen kom, liksom alla fredagskvällar, till ett slut, men till allas förtjusning kom därpå en lördagskväll som bjöd på terminens upplaga av Sångboken. Sittningen delades upp mellan Wermlands nation där Sonden höll till (läs: lajvade servitriser) och Blekingska nationen. Kvällen bjöd på spex i flertalet former, av både generaler och Astrologer. Det är naturligtvis ingen Sångboken-sittning utan att MF-sångboken öppnas med jämna mellanrum, vilket den såklart gjorde. Lite oftare kunde den dock ha öppnats, hälsar kökspersonalen som tyckte att det var roligt att sjunga med! Sittningen avslutades med allas vår favorit – Sjuka kroppar. Smått sjuk i levern kan man väl tänka sig att man får vara efter en rejäl sittning. I år hölls två efterföljande sittningar på Wermlands och på Blekingska hölls en – in the name of Rona. Vi tyckte därför att generaler, jobbare och Wermlands sittningsförman Rebecca Dahlquist gjorde ett riktigt bra jobb som orkade med hela kvällen!

Friday night ended, as Friday nights tend to do, but to everyone’s delight the following Saturday evening was the night of the Sångboken-sitting. The sitting was split up between Wermlands nation, where Sonden was located (read: cosplayed waiters), and Blekingska nation. The evening offered different performances (spex) from generals as well as Astrologists, and it’s not really a Sångboken-sitting unless the MF book of songs is opened regularly – which it was. It could have been used a little more though, says the kitchen staff who enjoyed singing along! The sitting came to an end to the sound of our favorite song – Sjuka kroppar (Sick bodies). A little liver sickness (reference to the last verse) may be expected after a heavy sitting. This year there were two separate sittings taking place at Wermlands and one at Blekingska – in the name of Rona. Therefore we give a lot of cred to the generals, workers and the sitting-foreman Rebecca Dahlquist at Wermlands who made it through the entire night!

PS: Sitter du på några fina bilder från sittningen på Blekingska nationen som du har lust att dela? Skicka dem gärna till sonden@mfskane.se så kan de hamna här!

PS: Do you have any nice photos from the sitting at Blekingska nation that you’d like to share? Don’t hesitate to send them to sonden@mfskane.se in order for them to be posted here!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s