MED-SM kom till Lund!

Under helgen 30/9-2/10 pågick terminens upplaga av Med-SM och i år hade Lund äran att få vara värdstad åt samtliga svenska lärosäten som erbjuder läkarprogrammet. Med andra ord tävlade alltså Lunds läkarstudenter mot medicinare från Uppsala, Örebro, Linköping, Stockholm och Umeå.

Första tävlingen gick av stapeln redan under torsdagkvällen och då var det simning på schemat. Uppsala tog hem segern, tätt följt av Linköping. Lund tog hem bronset. Amanda Tillberg, som tillsammans med Sofia Parenius var årets Med-SM-generaler, höll i simningen och tyckte att det var en otrolig stämning på plats. ”Vilken energi alla tävlande och framförallt de som satt på läktaren (med underbara maskotar, högtalare, megafoner och TAGG!) tog med sig in!”

Bollsportsfredag! Dagen började med en innebandyturnering som raskt byttes ut av volleyboll. Efter en, vad vi tycker låter som, lång dag bjöds alla spelarna på tacos. Innebandyn togs hem av Uppsala, med Lund på en tredje plats. Till volleybollturneringen bröt emellertid Uppsala sitt vinnarmönster och bytte guld mot brons med Lund.

Lördagen kickades igång redan klockan 07:15, visserligen med avsikten att hinna med så mycket som möjligt under dagen. Efter att fotbollen avgjorts var det nämligen dags för dragkamp i Stadsparken, följt av löpning. Fotbollen togs hem av Linköping, med Umeå på en andra plats. Starkaste (eller smartaste? Har ni sett Squid Game?) laget var Uppsala som tog hem dragkampen, med Lund på en tredjeplats. I löpning var det dock Stockholm som sprang ifrån samtliga, med Linköping på en andra plats och Lund på en tredje.

”Vid sina tillfällen blev det definitivt tävlingsanda, men alla var otroligt trevliga och när slutceremonin tog vid var alla som en enda stor organism av glädje och gemenskap. Vi sjöng varje lags hejaramsor i en stor cirkel och dansade järnet efteråt, öldränkta och mitt i Stadsparken!” – Amanda Tillberg, Med-SM-general.

Det hela avslutades med en sittning på Lunds nation och Amanda Tillberg hälsar att nationen gjorde ett grymt jobb med att styra ihop allt med vad 140 gäster, spex och tal kan innebära. För övrigt var det Uppsala som tog hem vinsten i årets upplaga av Med-SM (men vi anser inte att universitetet bör förstöras bara för det).

Det verkar helt enkelt ha varit en lyckad helg, med eller utan resultaten i åtanke. Amanda menar att det har varit mycket jobb med själva organiseringen av evenemanget, men att ”det inte är tungt jobb när man jobbar inför något roligt”. Dessutom hälsar hon att inget av detta hade varit möjligt om det inte var för IDRU-förmännen, lagkaptenerna och de fantastiska jobbarna. Vilket team! I dubbel bemärkelse!

Om ni vill läsa mer om resultaten kan ni kika in på https://medsm.wordpress.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s