Sondens utsända reporter gick undercover som brunchjobbare på Invigningsbrunchen. Bland fotografering, bandklippning och allergiska reaktioner lyckades vi kidnappa det sittande Brunchmästeriet för en intervju. Detta blev resultatet:

Berätta om er själva!
Gabriel: Jag är från Göteborg, 22 år gammal, pluggar läk termin 3, brunchmästare. Vet inte vad mer jag ska säga…
Kajsa: Jag är 23 år gammal. Från de småländska skogarna. T4. Läk. That’s it!
Emelie: Är också 22, pluggar t4 läk och är från Lerum.
Lovisa: Och Gabriels tjej är också från Lerum! Jag heter Lovisa och är, fan…. 21! Är också från Lerum.
Emelie: Viktigt. Det är ett trevligt ställe.
Lovisa: Det finns ju kändisar i Lerum.
Emelie: Det gör det absolut.
Lovisa: Ja det är ju vi!
Emelie: Så mycket annat finns det ju inte…

Vad är er pitch till att vilja jobba brunchen
Nervösa skratt från samtliga brunchmästare…
Emelie: Får en gratis brunch!
Gabriel: Brunchfesten som vi har!
Emelie: Ja det är verkligen något man vill vara med på.
Kajsa: Vi är 100% taggade.
Emelie: Det var roligaste sittningen jag var på förra året. Goda fördrinkar.
Kajsa: Farligt goda.
Emelie: Annars är det ju skitroligt att jobba. Du (Sondens reporter Daniel, reds. anm.) jobbade ju idag.
Lovisa: Du sa ju att det var roligare att jobba här än på ärtan.
Gabriel: Du fick ju springa runt och fota hela dagen!
Sonden vill tydliggöra att reporterns personliga åsikter inte på något sätt reflekterar Sondens officiella åsikter. Tillbaks till intervjun nu!
Emelie: Det är väldigt mysigt och man hinner snacka med alla. Det är alltid folk från olika terminer och program. Plus att man får äta gratis en gång till. Och om man jobbar två pass får man gå på brunchfesten. OCH får två gratis bruncher. Vem vill inte jobba tänker jag?

Vad är essensen i en lyckad brunch?
Lovisa: Det är vi!
Kajsa: Kaffe!
Emelie: Kajsa tycker kaffe, det tycker inte jag. Det ska vara mycket mat och gott. Och att det ska vara mat och fika. Det är gött med riktig mat. Man vill inte bara ha massa fika. Hade varit för mycket med 4 sorters kakor.
Gabriel: Precis med en riklig variation. Så vi kan mätta alla munnar.
Lovisa: Om man är snabb då.
Emelie: Annars får man ingenting. Äsch, det var ingen som klagade idag…
Lovisa: Han dog ju nästan! Av ärtprotein. Han var tydligen jätteallergisk. Det var ärtprotein i den veganska glassen. Jag tog alla mina läkarkunskaper och bara chop chop!
Emelie: Vi kan ju säga att även om folk får en allergisk reaktion: så löser vi det.

Vad kan man förvänta sig att se på tallriken under kommande bruncher?
Emelie: Vi har testat lite nya grejer idag.
Kajsa: Äggröra. Bacon.
Emelie: Nu hann jag inte smaka på äggröran.
Kajsa: Men den såg fin ut!
Lovisa: Den var god. Och bacon räckte ganska länge.
Gabriel: Det verkade som att det var väldigt uppskattat allihopa.
Emelie: Kanske mer variation emellan. Vi har ju aldrig samma meny. Scones har vi alltid. Men annars är ju alla rätter olika från gång till gång. Så det ska vi fortsätta med.

Vad är det bästa med att vara brunchmästare?
Emelie: Brunchfesten?
Gabriel: Man får träffa nytt folk! Från olika terminer och program. Och man får mysa i Locus kök.
Emelie: Kul med alla förmannagrejer. Och brunchfesten såklart. Klara (en av jobbarna på brunchfesten, reds. anm.) sa att det var roligaste sittningen hon varit på förra terminen.
Lovisa: Jag tycker att det är skönt att ha något annat att oroa sig över. Jag behöver liksom inte plugga i helgen för att jag ska göra brunch. Det är viktigare såklart.
Gabriel: Sprida ut oron lite.
Kajsa: Det bästa är definitivt att hänga här på söndagarna.
Lovisa: Det bästa är att känna att man har makt över Locus.
Kajsa: Den är bra! Varje söndag är det Lovisa som styr Locus med en järnhand. Känndes så imorse. Jag var rädd…
Lovisa: Men det gick ju bra!

Vad är det mest otippade med att vara brunchmästare?
Lovisa: Alla är från Lerum. Så himla orimligt… Hörni kom på något kul nu!
Kajsa: Att stå med typ 50 kassar på Willys.
Emelie: Ah fyfan.
Kajsa: Transport från Willys till Locus är inte roligt.
Emelie: Antingen får vi hemkört hit eller så fixar vi Uber. Då står man där med 75kg mjöl som ska in i bilen. Det är också otippat med hur jävla mycket mat man måste beställa. Mängden mjöl vi köper varje vecka är sinnes. Man blir chockad.
Lovisa: En otippad sak är all matte av att räkna på alla recept.
Emelie: Det är inte lätt. Hade varit enklare för en indekare.
Lovisa: Jag undrar… det borde gå att göra något i Excel. Typ programmera.

Vad är bästa musiken att ha i köket?
Emelie: Låtar från 00-talet, lite schlager. Låtar alla kan sjunga med i.
Gabriel: Lite deppiga låtar så att man vaknar på morgonen.
Lovisa: Är jag trött vill jag hellre ha det tyst och lugnt på morgonen. Så att man kan gå in i sig själv och bara: nu gör jag det här. Och sen när man vaknar till kan man köra peppmusik.
Morgonpass eller dagspass?
Emelie: Jag tycker morgon.
Kajsa: Morgon.
Lovisa: Jag med. Nu får du säga det andra!
Gabriel: Jag tycker ändå att båda är ganska trevliga. Både mysigt att ta emot jobbarna på morgonen. Men också att glida in i köket när alla står och donar. Och gå runt och dona själv.
Emelie: Har man inte varit ute kan jag tänka mig eftermiddag. Men har man det vill jag ha morgon.
Lovisa: Varför då?
Emelie: Då vill jag ha mina 2 timmar sömn och sen riva av passet och gå hem.
Lovisa: Aha. Men absolut. Så kan ju man känna.

Vad hade ni gjort med 1 miljon scones?
Emelie: Finns ju asmycket man kan göra med bröd. Jag hade ju kunnat äta det.
Kajsa: Gett ut! Frysa in!
Lovisa: Göra en billig brunch i flera veckor.
Gabriel: En enorm brunch för hela MF!
*brunchmästarna blir nu helt till sig och man ser glöden i deras ögon*
Lovisa: Oj ja!
Kajsa: Till hela HSC!
Emelie: Ja vi serverar frukost på HSC!
Gabriel: Det hade varit jättetrevligt.
Lovisa: Men det är inte så himla gott att äta det hela tiden.
Emelie: Nej, man tröttnar.