Kårtidningen Sonden Presenterar: Medicinska Föreningens Presidium

En ovanligt varm sommar har nått sitt slut och för alla som studerar vid Medicinska Fakulteten så är höstterminen 2018 i full rulle igen. Även för Medicinska Föreningens expedition är presidiet upptagen med allt som måste fixas inför det nya terminen: medlemskap, novischperiod, Corbalen och så klart, kaffemåndag! Har ni inte träffat det nya presidiet än? Kårtidningen Sonden har intervjuat dem för att ge er en unik blick i deras spännande och varierade vardag!

Hej presidiet, tack för att ni ville ställa upp! Första frågan: vem är ni egentligen?

Ordförande Felix: Jag heter Felix, jag är 22 år gammal. Jag är uppväxt i Lund och har pluggat fyra år här, vilket är ganska länge. Jag blev aktiv i Medicinska Föreningen för ett år sen, har suttit i Kårullmäktige i ett år och var husförman på Malmö Locus nu i våras. Sen i våras så pratade någon om att jag skulle kandidera till ordförande, och sen så blev det så!

Vice-ordförande Elin: Jag heter Elin och är 24 år gammal. Jag läser biomedicinprogrammet och har läst fyra terminer (två år). Jag har inte varit aktiv i MF innan jag blev presidial: jag körde stort direkt! Det var från början jag själv som läste om min företrädares post och tyckte att det lät jättekul. Sen så fick jag ju också den här pushen av andra som taggade mig.

Felix: Det är en klassiker i MF att man bara trillar in på en presidialpost, det är ju inte jättemånga som planerar det.

Elin: Man skulle kunna säga att vi gled in på ett bananskal, eller på en räkmacka!

Vad är era huvudsakliga uppgifter i Medicinska Föreningen?

Felix: Min huvudsakliga uppgift är egentligen att hålla ihop allt. Om det är en person som har det yttersta ansvaret för allting så är det jag: jag har dagliga möten med fakulteten, jag har möte med Lunds Universitets Studentkårer och jag representerar våra medlemmar i fler organ än vad jag kan komma på i huvudet. Och när allting går illa så är det jag som löser kriser!

Elin: Vice-ordförande jobbar lite mer internt mot föreningen, och sen är jag även ytterst ekonomiskt ansvarig för hela föreningen, och även för kåren. Det jag gör nu på jobbet handlar mycket om att hålla igång novischperioden, samla in alla betalningar, lägga in budgetar och finnas där för alla utskott. Sen är man lite kommunikatör / receptionist och sköter allt administrativt!

Varför valde ni att bli aktiva i MF?

Felix: Jag bestämde mig en kvart innan ansökan till Kårfullmäktige stängde för ett år sen, men jag har egentligen hållit på med politik i sju år. Så steget in i Fullmäktige och föreningslivet var inte särskilt stort. Jag och Elin har ju väldigt lite erfarenhet med Medicinska Föreningen egentligen, men det känns ändå bra, för då kanske man kan få in ett annorlunda perspektiv och se saker med andra ögon. Annars blir man lätt insyltad från början!

Elin: Jag tror att mitt intresse för att bli heltidare inom kåren började när jag insåg att allting går så snabbt. Jag ville köpa mig lite mer tid i Lund: biomedicinkandidaten är så kort. Dessutom har jag velat va aktiv i Medicinska Föreningen ganska länge, men jag ville inte göra det på bekostnad av plugget! Nu kan jag fokusera helhjärtat på MF, det är jättekul!

Hur kan man bli aktiv i MF, och skulle ni rekommendera det?

Felix: Absolut att jag skulle rekommendera det. Vi har utlyst några vakanta poster för verksamhetsåret 18/19, och de är up for grabs! Det är blandade förmannaposter och studentrepresentater, och det är det enklaste sättet att bli aktiv inom MF. Annars så kan ni testa att jobba på de sociala utskotten, som Ärtan, Puben och Brunchen. Och IDRU:s träningar!

Elin: I med att vi läser ganska intensiva utbildningar, om man vill vara aktiv och ha en post så ska man inte känna att det blir till ett stressmoment. Det ska vara någonting roligt, någonting som man gör helhjärtat!

Något ni vill tillägga till novischerna?

Felix: Ni har några av era bästa år framför er, i Lund, i Medicinska Föreningen och på Medicinska Fakulteten. Att börja plugga här är en ynnest som man ska ta vara på…

Elin: …och verkligen njuta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s