Högt tryck på PREMIärtan

20180920_120854_001
En klassisk lunch på Ärtan: ärtsoppa med timjan, senap och purjölök, följt av en smörgås, glass och pannkaka!

Idag öppnade Ärtmästeriet upp Locus till terminens första upplaga av Ärtan på Locus! Temat för dagens Ärta, som serverades av Harald Tjus och Ellen Aspelin, var ”Premiär”, men tolkades fritt i jobbarnas klädsel. I köket jobbade Emelie Andersson, Erik Jönsson, Alice Bentzer, Felicia Feurstein och Jakob. Dagen var en succé för Ärtmästeriet, som fick 105 besökare (om man inkluderar jobbarna) och som tjänade in över 3000 kronor! På plats fanns en balanserad blandning av läkar- och biomedicinstudenter från Termin 1, Termin 2, Termin 3 samt ett flertal äldrekursare. Det behagliga höstvädret betydde att det var även möjligt att sitta utomhus, vilket flera gillade. Kön till Ärtan var lång (över 20 meter när dörrarna öppnades), men de skickliga Ärtmästarna hade räknat med det och när de sista gästerna lämnade vid ett-tiden fanns det fortfarande gott om soppa och pannkakor: det enda som tog slut var det härliga ärtbrödet…

20180920_124008
Novischerna njuter av höstvädret framför Locus Medicus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s