Relationer inom Medicinska Föreningen – ”Det här är det pinsammaste jag sett och ni borde tänka om.”

”Det här är det pinsammaste jag sett och ni borde tänka om.”

”haha hoppas ni gör nått bra av detta, kul ide ju!”

För några veckor sedan skickade Sonden ut en enkät för att undersöka relationerna mellan studenterna inom MF. Som ni ser ovan blev reaktionerna både starka och spridda, och responsen blev större än vad vi hade kunnat hoppas på. Över 200 svar trillade in, utspridda över alla program och terminer och vi kan äntligen dela dem med er. Många valde även att skicka in egna tankar, skvaller och annat juicy i “svara fritt”-delen av enkäten (till redaktionens stora nöje) och såklart har vi plockat ut vissa godbitar. 

Den tydligaste slutsatsen som går att dra från studien är att MF:are verkligen gillar närhet. På frågan “Hur har du varit involverad med andra inom MF” svarade endast 9% att de har varit 100% platoniska med alla. Emellertid är frekvensen för långvarig framgång relativt låg då de flesta MF-medlemmar tycks ha engagerat sig i flyktiga och kortvariga relationer, allt från fyllehångel till numera avslutade dejtingrelationer. Lite sorgliga citat från studenter lyder “Mitt absolut sämsta ligg” och “Värsta ligget i min karriär”. Vi kanske bara är för kassa i sängen för stadiga relationer? 

Det är å andra sidan kanske inte så förvånande att relationer inte håller när utbudet är så stort. MF-medlemmar bedömer nämligen sig själva som otroligt sexiga – inte konstigt att det går hett till omkring BMC när hela 67% bedömer sin sex appeal som 7/10 eller högre! Här noterar Sonden också en skillnad programmen emellan. Bland de 36 personer som är självsäkra nog att skatta sig själva som tiopoängare står läkarprogrammet för 35 röster. Är läkarstudenter helt enkelt bara svinsexiga, eller har detta något att göra med en övermänsklig självbild? Här kommer ett par citat från studenter: 

”Är jävligt bra i sängen men tillåter inte någon från MF att uppleva det, får nog av sådana personer om dagarna ändå.”

“Förra terminen hade jag haft något 😉 med någon/några i 6 av 11 terminer”

Oavsett anledning till den höga självvärderingen är vår slutsats att läkarstudenterna är ett gäng självgoda jävlar!

Att studenterna har intima relationer med varandra är uppenbart, men hur close to home letar man efter dessa relationer? Biomedarna och logaudarna tycks anse att andra program har bättre utbud. 71% av biomed och 86% av logaud svarade att de har träffat personer utanför sitt program. Läkarna, å andra sidan, tycks vara exceptionella på det här med inavel då enbart 13% svarade att de har haft relationer med personer utanför programmet. 

Ett mönster vi även kan urskilja är att mycket shenanigans tycks hända under novischperioden, på Partus och inom styrelsen genom åren. Det är väl erkänt att sexuellt frustrerade unga vuxna i grupp bara kan få ett utfall, det har Paradise Hotel redan bevisat om inte annat. Anonyma källor uppger att det framför allt kan gå hett till under ÖL-dagen (överlämningsdagen när poster inom MF går från gamla förmän till nya). Gällande Partus kan mycket sammanfattas med citatet “När novischperioden är över dansar råttorna på bordet”, som en vis MF-medlem delade med sig av.

Utöver detta har det framkommit att nuvarande T3 har etablerat ett rykte som “Klamydiaklassen”. Här på Sonden dömer vi ingen, men vi vill ändå slå ett slag för att skydda sig och bete sig ansvarsfullt – smittspridning har vi nog av!

Apropå smittspridning – många studenter tycks skylla sina bristande sexuella liv på den pågående pandemin. Virtuell kontakt med andra MF-studenter har dock inte varit något problem, då många rapporterar om att ha tindrat med sina medstudenter. Vad är väl finare än att springa in i sin senaste matchning på Stammis?

När det kommer till åsikter om dejting inom MF är en majoritet överens om att det är fullständigt normalt. 28% hade föredragit någon annan, men nöjer sig med vad de kan få, medan 9% tycker att det rent ut sagt är incest att dejta andra MF:are!

Vi vill rikta ett stort tack till alla er som deltog i denna studie! Här kommer ett urval av era kommentarer som vi är extra tacksamma för:

“Mina främsta sexuella kontakter är med Excell, SPSS och kurslitteratur och det går hett till ;)” PS: Om vi hade haft en lika het relation till excel så hade kanske statistiken i den här artikeln förmedlats något bättre…

“Promiskuitet är vedervärdigt” 

“Operationsbord bra” *Host* Vårdhygien *Host*

“Hur tror ni att man climb the social stair” 

“Det som händer i MF stannar inom MF” 

“Alla läkarstudenter är fuckboys” 

“Det borde finnas klara riktlinjer kring dejting inom MF; att dejta någon från samma program kan tyckas naturligt men är 100% haram” 

En reaktion på ”Relationer inom Medicinska Föreningen – ”Det här är det pinsammaste jag sett och ni borde tänka om.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s