Novischperioden avslutas i Partus-anda

Ännu en novischperiod är nu förbi. I lördags fick årets novischer uppleva sin första finsittning på läkarprogrammet, i snarlik Partus-anda. Generaler, faddrar och befäl var vid det här laget vana vid konceptet Zoom-sittning, vilket märktes på sittningens struktur. Novischer och faddrar tilläts sitta tillsammans i grupper om fyra, men hade också valet att sitta ensamma. Efter ett välkomnande blev de olika faddergrupperna indelade i Break-Out rooms där de kunde mingla gruppen emellan. Med jämna mellanrum skickades de tillbaka till helgrupp för presentation av menyn, gemensam sång och spex. Användningen av Break-Out rooms var ett nytt koncept för årets virtuella novischperiod, som nog gjorde sittningen mer levande. Vi minns vår egen Partus-sittning som faddrar i höstas, där det gemensamma fokuset på Zoom började brista redan efter fördrinken. Detta tycks ha varit ett betydligt mindre problem i år, vilket vi tackar generalerna för. 

Syftet med årets novischperiod var inte bara att ha det roligt, utan sågs av generalerna även som ett tillfälle att ge studenterna viktiga lärdomar inför framtiden: “Novischperioden är inte bara till för att välkomna nya studenter utan också en lärdom för hur man ska bete sig som student.” Till exempel var generalerna tydliga med att det ej var tillåtet att lämna kameran förutom under pauserna. Även spontansång var förstås otillåtet, men vi som fick en inblick i minst två olika Break-Out-rooms måste erkänna att denna regel inte hölls lika väl… 

Sonden fick en exklusiv inblick i en av faddergruppernas Break-Out-rooms

Som en rolig överraskning gjorde MFs kör Ultraljud sitt första framträdande, genom att bjuda till allsång på sida 36 (Spritbolaget!). På grund av you know who har körledarna tyvärr inte kunnat öppna sin verksamhet sedan de valdes in i höstas, men vi hoppas få se mer av dem längre fram under terminen. 

Traditionsenligt höll även MFs ordförande Emily Ljungqvist ett tal, där hon bjöd på sina bästa tips för de nya studenterna. 1. Cykla hemifrån i god tid så ni hinner eftersvettas innan föreläsningen. 2. Ha med en extra tröja i väskan för att inte frysa på BMC och för att dämpa klirret i cykelkorgen. 3. Engagera er inom MF! Dessutom poängterade hon att det för nuläget är okej om Lund inte känns helt rätt, men förhoppningsvis kommer det att förändras. Det är ju trots allt under väldigt speciella omständigheter som årets novischer påbörjar sin universitetstid, menar hon. 

“Lär er av varandra, ha otroligt roligt och ta hand om varandra”, uppmanade Emily mot slutet av sitt tal, och vi kan inte annat än att hålla med. 

Självklart bjöds det även på en trerätters meny, som förberetts in i minsta detalj av sexmästeriet. Matkassar lämnades under lördagen ut till 4-grupperna som därmed kunde tillaga maten själva, med undantag för efterrätten som generalerna slet med till klockan 03 natten innan. 

När denna bilden togs hade tyvärr nästan hela förrätten ätits upp. Vi lovar att bruschettan med tomat och basilika såg mer aptitligt ut innan.

Huvudrätten bestod av potatis, morötter och halloumi tillsammans med yoghurtsås med honung och citron.

Ännu en ocharmig bild som ej ger generalernas slit med efterrätten rättvisa! Chokladmousse med ett oreotäcke serverades.

Allt som allt kändes VT21:s Partus-sittning inte så virtuell som den var. Kvällen var stämningsfull och humöret verkade vara på topp hos samtliga deltagare. Upplevelsen kändes ännu mer genuin när novischerna i slutet av kvällen fick träda ut ur Vaginan som nyfödda T1or. 

Ett sista evenemang var planerat under söndagen, men detta tvingades tyvärr ställas in då det framkom att Folkhälsomyndigheternas restriktioner hade brutits under veckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s