Corbalens pelare

Corbalens stundande storhet ligger nu i luften, den hänger över oss alla, vare sig man ska sitta, eftersläppsdansa eller jobba i kulisserna – ingen undkommer den. En svävande förväntan, svårpreciserad men ändå existerande. En spänd, kanske lite nyfiken, känsla inom oss alla. Hos somliga väcks uråldriga anekdoter till liv, hos andra en spänning i sökandet på vad Corbalen kan erbjuda för första gången. En sak som är säker är att det ska bli kvällarnas kväll, balernas bal och festernas fest – det är nästintill skrivet i sten! 

Härmed presenteras därför en guide och förtidsanalys av kvällens personligheter. Eftersom alla kommer att närvara i AF Borgen den 22 oktober är det “the place to be”. Själv ser jag det lite som ett spel eller film som ingen vet hur den slutar, en högst filosofisk fråga; vet någon ens hur den börjar? För att försöka bilda en matchplan inför kvällen som, tro det eller ej, inte kommer följas, tänkte jag nedan kort försöka introducera Corbalens spelare, karaktärer eller som jag säger: pelare – människorna på plats som livar upp borgen. Därav följer nedan en analys av kvällens spelare: 

De anmodade

Den anmodade har på något sätt fått tag på en biljett utan den blytunga länksläppsstressen på axlarna. Den anmodade har i tystnad skrattat åt resten och suttit lugnt i båten och ser sig själv som lite privilegierad samtidigt som denne också är det, det skall icke glömmas. Men kom ihåg, den anmodades storhetstid är över sekunden AF Borgens dörrar slås igen. Frukta därför inte de anmodade, de surfar just nu bara en otroligt len våg, men det kostar att ligga på topp!

Pluspersonerna

Som ett appendix på högerflanken har vi +1orna, +2orna, +3orna, +4orna, +5orna, ja vad vet jag, vad du än är så är du lyckligt lottad, kom ihåg det! Bjud din kompanjon på ett och annat under kvällen, det har de förtjänat! De har ju trots allt valt dig som följeslagare, eller har de?

Tangentbordniklas och Länksläppskarin

Tangentbordsniklas och Länksläppskarin förtjänar mer respekt än de får. Den ständiga stressen, som Mr. Törngren så fint satt ord på, har genomlidits och överkommits! Men för att ligga på topp och närvara vid festernas fest har det kostat, både i plånkan och sinnesron. Så släng iväg ett leende till Tangentbordsniklas och Länksläppskarin, det förtjänar de! Sen vet man aldrig vilka dörrar man öppnar, de har en del att ge de också utöver snabba fingrar 🙂

Vippen

Mysteriet är den så kallade Vippen som ingen vet vem det är, oklart. Erfarenheter bjuds gärna på, säg hej vettja.

Smålänningen

Näst ut är Smålänningen. Kanske dumt att dra detta streck för rakt, för det finns nog en del undantag, men smålänningen går bara på eftersläppet – smart! Sittning kan man ha hemma hörde jag en smålänning säga häromveckan. “Då slipper jag köpa frackklänning”. “Jag lurar systemet” tänker smålänningen glatt för sig själv samtidigt som denne kliver in på borgens eftersläpp någon gång under småtimmarna och plötsligt knakar tankarna högljutt; “VAD FAN HAR JAG MISSAT?”

Balens deal

Vidare har vi balens Deal, de som ska göra sitt bästa för att hålla alla högmodiga i styr under sittningen. Det kan vara svårt, men kräver egentligen ingen större arbetsinsats. Märkta med band och mössa kan de inte smita undan städning efter sittningen, marskalkerna har nämligen gjort en “deal”. Enligt de själva är det århundradets fullträff: de blir ju anmodade nästa år. Men med ordning och reda blir det pengar på fredag. Marskalkerna får ju allt rabatterat,  men sittningen präglas, i marskalkernas ögon, av en längtan till eftersläppet då även marskalkerna kan släppa loss, så passa er. 

Fundamenten

Nära slutet nu om du har stått ut, det har blivit dags för Fundamenten: den som vågar vägra! Att betala alltså, ekonomin kanske knakar eller så vill du utforska vad Corbalen har att erbjuda innan du själv går. Fundamenten kan man räkna med och deras nykterhet kommer skina starkare än strobelightsen i dimman på AF Borgen! Men var vaksam, tröttheten knackar ständigt på dörren när supen inte kan rädda en. Enligt många gör fundamenten uppoffringar, andra säger att de är de stora vinnarna. De får ju trots allt närvara, njuta av och beskåda festernas fest helt gratis och med massa snacks och mat som det ryktas om! Vad händer egentligen bakom kulisserna i den något mystiska grotthålan bakom baren? “Hallå får jag komma in där?” har en och annan anmodad sagt med en genast avundsjuk Tangentbordsniklas och Länksläppskarin hack i häl. Fundamenten är lite överallt och ingenstans och utöver slit och vetorätt har en fågel viskat i mitt öra att man bör passa sig för Fundamenten på dansgolvet! Jag har nämligen hört att de kommer in och dominerar moshpiten då och då, så träna upp er, inte ska en jobbare slå er på dansgolvet! Har även hört att fundamenten behöver hjälp, så sök vettja!! AF Borgen är som sagt “the place to be” som en vis man en gång sa. 

Vem då?

Jag glömde nästan Vem då? Restpersonerna som inte är på AF Borgen på lördag, de vet jag faktiskt inte vilka de är om jag ska vara ärlig…

Detta är Corbalens pelare, de fantastiska människorna som gör Corbalen 2022! Jag hoppas att detta hjälper i skapandet av en målbild för kvällen, försöker du följa den säger jag inget annat än lycka till! Stort lycka till oavsett, det förtjänar vi alla! Ingen vet någonting förutom en sak såklart: Vi ses på AF Borgen.

// Felix Lindblad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s