Catastrofalt Clemens-Climat

Det som inte fick hända har hänt. Vår falafelinhalering blev förskjuten med en vecka. Varför? Det finns ett enkelt svar på denna fråga, titta bara på alla isbjörnar. Rankargänget gick helt enkelt in i väggen på grund av klimatkrisen som råder. Den globala temperaturen ökar exponentiellt, allt är påväg att dö ut och kikärtor kan inte längre växa. Klimatångesten blev helt enkelt för stor och vi kapslade in oss bakom stängda dörrar. En vecka senare, en fredag, bestämmer vi oss för att ge oss ut. Det är trots allt oktober, det kan inte vara så varmt. Jacka, overshirt och en t-shirt – vi ska fan inte frysa. När kokongen slutligen öppnades frätte solen på våra skrumpna kroppar. När vi möter folk i T-shirt inser vi snabbt vårt misstag. Våra tre lager som skulle skydda oss från kylan skulle istället bli våran värsta mardröm. Det är 18 grader i skuggan, 23 grader i solen och 78 grader under tygbitarna. När vi cyklar förbi Stortorget har Lundensarna radat upp sig som sjölejon i solen. Världen är så orättvis. Lejonen njuter medan vi lider som isbjörnar under vår atmosfär av kläder. Båda lika drabbade av den globala uppvärmningen.

Det andra som inte får hända har hänt. Vår fotograf var i tid till skillnad från oss som rullade in våta och några minuter sena. Den här jävla klimatkrisen va? Vilken skit! Nog om det, vi är här för att prata om falafel – inte kasta tomatsoppa på Van Gogh. Något vi däremot kan kasta är beröm på Clemens Falafel. Denna holk av godheter hittar ni intill centralen på hörnet av Clemenstorget. Ryktet säger om man är extra snäll kan man få smakprov av falafel medan man väntar på sin rulle. Antar att vi var elaka idag för vi förblev tomhänta medan vi väntade. Med rulle i hand rörde vi oss bort till en solig bänk på torget. Vi slog oss ner bredvid en tom Sofiero Gold långhylsa. Riktig lundkänsla.

Äntligen var det dags att ranka! Första rulleintrycket var den fina presentationen. En av de finaste rullarna vi har sett under våra många dagar här på det kokande klotet. Salladen var fräsch men hölls till en rimlig mängd – Detta till skillnad från Bajs-Botulfs. Vidare överraskades man av en utsökt sås, även denna bättre än många andra ställen – exempelvis Bajs-Botulfs. Saltgurkan var även inbjuden till festen – något den inte var på Bajs-Botulfs. Utifrån dessa jämföranden kan vi därför dra slutsaten att Clemens falafelrulle kommer prestera bättre än 6/10.

Men allt som träffas av solen lämnar även en skugga. De mer sofistikerade som föredrar en skvätt stark sås i sin rulle, kommer tyvärr inse att som precis som på lundafalafeln är den åt det vattniga hållet. Vilket i sin tur äventyrar strukturen av den innan så fint sammansatta falafelrullen.

En dag som denna hade vi även turen att intervjua våran fotograf som småknaprade på en rulle. Resultatet var chockerande!

Sana: ”Den var en 6/10, inga ovanliga grönsaker. Jag tycker inte deras falafel är wow. Mycket sallad vilket är negativt. Tomaten är ibland mjölig, blä! Men annars nice rulle.” Det är härigenom väldigt tydligt varför hon är fotograf och inte rankare. Hennes linguala papiller sviktar uppenbarligen på många plan. Otur för henne antar vi, men det är inte något som påverkar oss.

Clemens falafelrullar rullar in på en 7,5/10 kikärtor och det står vi för. ”Bättre än lundafalafel?” kanske ni frågar er själva. Ja. Är du allergisk mot abborre, mellanmjölk eller kräftor så kan du få mer. Behöver vi utveckla?

Slutet gott, rullen god men var starka kära läsare för nästa vecka påbörjas no rank november då tentorna kryper närmare och närmare för rankargänget.

Vi ses i december puss och kram, Sigge och Jakob.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s