Varför är det så fruktansvärt mycket folk på Ärtan idag?

En kylig novemberförmiddag – ja, att det var kallt idag kommer upprepas otaliga gånger i texten – rör jag mig sakta genom Lunds gator. Vore det inte passande med något varmt, kanske ärtsoppa? Stegen blir snabbare, riktningen är bestämd: Ärtan väntar på mig. Efter att ha blivit stannad av en rad personer från Läkare utan gränser – inte memekontot då utan den viktiga organisationen – når jag Locus. En idé slog mig: om jag dyker upp kvart över 12 kommer jag komma precis när kön till maten är slut och då kan jag effektivisera pluggtiden idag. Dörren står öppen och det ser lovande ut, men vad händer? Kön börjar redan i hallen! Klockan är 12.15. Det här ju inte lagligt, tänker jag. Vad har hänt och varför just idag? Det här låter som en gåta sonden ska ta reda på, så jag ger mig ut på ett fältuppdrag. 


Amelie & Linnea serverar soppan denna stökiga dag. Värt att tillägga är att de också ska städa efter kaoset, så leendet på bilden är nog mest en fasad för slitet som väntar. 

Varför är det så fruktansvärt mycket folk på Ärtan idag?

De är glada och självsäkra när de tar till orda.

A: För att titta på oss! 

L: Titta på pannkakorna. 

Jag slänger ett getöga och ja, det ser ut som att en femårig har fått fritt spelrum i köket.

L fortsätter:

L:  De är läskiga, Halloween var en flopp, folk vill bli skrämda på riktigt.


Alfred, Vera & Katja: två äldre studenter som påstår att de inte har varit här på länge samt en MF-outsider är på besök.

Varför är det så fruktansvärt mycket folk på Ärtan idag?

K blir upprörd över frågan och inleder:

K: Det är ju inte många här alls, var är hypen? Vi kom hit vid tjugo i och det var helt tomt. 

A: Temat är skoj, fyndigt namn. 

A börjar sedan prata om någon katt men K hävdar att det är kalmaaitiskan som visar sig och att han egentligen menar Kart. Temat i fråga var Mario Kart för förtydligande. Sedan flikar V in stolt:

V: Jag älskar ärtor och jag är faktiskt med i jobbarpass gruppen på Facebook trots att jag inte pluggar läk. 


En gestalt korsar sig fram vid maten, det är David, på väg att ta mat en tredje gång. Med en oerhört intressant tillbringare till skål, som understryker trycket på ärtan just denna torsdag. Eller ja, det kan ju också bero på att det finns 40 st skålar till 120 personer, vem vet?

Varför är det så fruktansvärt mycket folk på Ärtan idag?

D tänker länge och svarar sedan utförligt:

D: Jag vet inte. 

– För att nyansera svaret ytterligare frågar D en jobbare vad det kan bero på, hon tänker också länge och kopierar sedan Ds svar. 


Nere i Locus pubens katakomber har ett gäng samlat sig, inte för att spela D & D utan för att sleva i sig soppa. Här finner vi Fabian, Erik, Ruben, Emilia (E2) & Emanuel (E3).

Varför är det så fruktansvärt mycket folk på Ärtan idag?

E: För att fly från novemberkylan och den eviga motvinden i Lund.

Ja vad har egentligen hänt, när man cyklar hit ska det ju såklart vara motvind men hem likaså, det är ju inte rimligt, nämner jag i förbifarten. F har en förklaring:

F: Det måste vara något fysiologiskt. 

Förklaringen flyger över mitt huvud men som tur är byter E3 samtalsämne.

E3: Härligt tema!

R: Ja verkligen, något cheesy dock, men bra, verkligen bra och soppan är varm.

Det är som att det tänds en glödlampa ovanför E2, till slut kanske vi får den efterlängtade förklaringen till frågan. 

E2: Det är annat folk än MF här idag, en gubbe trängde sig förbi mig i kön, en gubbe!

Det verkar som att vi inte kommer få reda på något svar idag, trist kan man tycka men lyckan finner man väl i resan inte målet!?

Mitt när källargänget börjar argumentera för att jag ska införskaffa mig en diktafon har E något han vill lätta från hjärtat.

E: Techno tema igen, snälla! Kan du förmedla det?

Jag nickar bestämt men blir snabbt kluven då senaste techno temat verkar ha rört upp delade känslor i gruppen. 

F: Aldrig mer techno tema, jag drömmer fortfarande mardrömmar från “den gången” 


Efter gedigna försök att få svar på frågan som fanns på allas frusna hjärnor, kom vi tyvärr inte fram till så mycket. Men håll ut kära läsare, bidrag till mer forskning på området är sökt. Svaret kanske publiceras på MFs välbesökta hemsida när BMC är färdigbyggt.

Men när folket sakta men säkert började trilla ut på Lunds ishala gator igen dyker en figur upp intill mig. Han bär med sig ett vinglas med rykande hett innehåll. Kan det vara…, nej det är inte möjligt, är detta anledningen till köerna som uppstått?? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s