AI tar våra jobb

På senaste har en rad olika Artificiella Intelligenser (AI) setts på nyheterna som kan skriva texter, programmera och kanske till och med ranka falafel. Tur för vår kursledning att vi inte är LTH – otur för rankarna som snart kan bli av med jobbet. Rankarduon beger sig till Bellinis Pizzeria några stenkast från HSC för att tröstäta närmaste falafel. En av de få brillianta idéer duon någonsin haft väcktes under lunchmötet. Om AI nu var så jävla intelligent kunde den få skriva nästa falafelreview. Vad rankarna inte visste var att AI:na var närmare än vad de kunde föreställt sig. Som om de hade läst deras tankar slog de upp dörren och tog ett stort bett av rankarnas falafel. Det rann sås ur varenda hål på de gigantiska mackapärerna. Efter några millisekunders betänketid och ett ointelligent leende kastade robotarna ur sig en färdig review.

I monoton elektrifierad, artificiellierad, datorinjicerad röst sas följande: I recently ate a Falafel at Bellini’s Pizzeria and it was surprisingly good. The falafel was freshly made, with a crispy outer crust and a soft fluffy inside. The falafel was served with a side of hummus, tomatoes, and pickles. The combination of flavors from the falafel and the accompanying sides was really great. The falafel was flavorful and freshly cooked, and the hummus was creamy and delicious. The tomatoes and pickles added a nice crunch to the dish. I would definitely recommend this falafel if you’re looking for a delicious and healthy meal. I would rate it 8 out of 10.

Fel. Vi såg ingen hummus och inte kände vi smaken av den heller. Det som serverades var en tradig pizza-sås. Vidare var falafeln långt ifrån krispigt. Detta må vara kontroversiellt, men vi skulle nästan gå så långt att säga att falafeln var mjuk och inte krispig. Vågat från vår sida, pinsamt från deras. Gurka hade kanske kunnat rädda detta odjur men tyvärr hade även AI:na fel på detta plan. Gurkan existerade ej och smakupplevelserna förblev därför låga.

Smaken är dock – som elektrikerna brukar säga – som förgreningsuttaget, delat. Rankargänget valde därför att vända sig till en mer naturlig intelligens, Ärtmästar-Institutet (ÄI) och deras representant Lovisa Malm. Lovisa som bor vägg-i-vägg med Bellinis hade följande att säga:

”Jag ÄLSKAR Bellinis rullar eftersom deras bröd är gudomligt (segt och varmt men ändå mjukt). Sen är det ju ett plus i kanten att jag sover med mitt huvud vägg i vägg till deras kök. En annan bra sak är att de säger att jag är snygg. Det allra bästa med Bellinis är att man kan få precis allt eller inget på det man beställer, ni bör testa deras pizza med svamp, räkor, salami, musslor, skinka och bea.”

Mycket intressant men oviktigt information ansåg Rankargänget. Att bli kallad snygg hade vi bestämt från början inte skulle påverka vår rankning, och är en regel vi har följt enda sedan dess. Det bör däremot nämnas att vi aldrig har blivit kallade snygga. Någon gång kanske det händer och det är därför vi fortsätter ranka.

Vi vet inte om det är på grund av lovisas ord eller på grund av en äcklig falafel, men betyget blir vad som haver en 4/10. Bra service dock.

Rankar gänget vill dock avsluta denna text med en fin anekdot från Lovisa Psalm. En händelse som innehaver Morfar Malm, Mormor Malm och en smakupplevelse från Bellinis. Tack för denna veckan. Vi önskar er alla en god jul och ett gott nytt år // Sigge och Jakob


Morfar Palm: ”Lovisa du måste testa Portofino pizzeria, det ligger ju i sofiaparken precis vid dig”

Mormor Halm: ”Men Göran det är ju onödigt att gå hela vägen dit, hon bor ju vägg i vägg med Bellinis pizzeria”

Morfar Karm ”Justeja, jag testade faktiskt en kebabrulle därifrån förra veckan, du sa ju att kebab är gott och jag har ju inte testat det innan”

Lovisa Tarm: ”Jaha vad tyckte du då?”

Morfar Larm: ”Det var den godaste kebaben jag någonsin ätit!”

Mormor Charm (viskande): ”Han hade lite svårt att fatta hur man skulle äta den bara, det blev kebab överallt”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s