25 DEJTER INOM MF – HUR GICK DET SEN?

Många nätter har passerat sedan den februarinatt somliga fruktar och andra räknar ner dagarna inför. Gemensamt för båda grupperna är väl att de har gått vidare i sina liv sen dess – men inte vi, Sondens trogna kärleksänglar. Vi tänker fortfarande på Alla hjärtans dag – mer än vi pluggar till PBL.

Det började med ett formulär. Våra deltagare fick fylla i namn, telefonnummer, blodgrupp och huruvida de köpte Martin Garwicz bok eller inte, samt kanske något intresse eller två, för att sedan lämna sitt öde helt i våra händer. Vad kunde vi koka ihop, med MFs medlemmar som buljongbas? En riktig soppa visade det sig – speciellt när folk bestämde sig för att hoppa av hipp som happ med bara timmar kvar tills D-dagen – den stora DEJT-dagen det vill säga. Men även sådant löste vi, med lite lätt övertalning.

Vi räknade till över 60 anmälda totalt! En rekordsiffra, som vi är stolta över. Men sen satt vi där, med en lång lista namn. Somliga bekanta, somliga lika okända som HSCs källarvåning. Hade vi tagit oss vatten över huvudet när vi åtog oss det ärofyllda uppdraget? Hur skapar man egentligen förutsättningarna för den bästa blind-daten? En söndagseftermiddag i Lund vigdes åt att först hitta ett café med fyra platser – det tog majoriteten av tiden – och sedan para ihop våra kärlekssökare – det tog inte riktigt lika lång tid men vi gjorde det med vördnad. Och sen – skicka ut SMS till våra deltagare! Sondens kärleksänglar hade gjort sitt, trodde vi! Redan dagen innan hade vi skickat ut ett SMS som gav den lite mindre modiga deltagaren att OPT out genom att smsa frasen “NEJ TILL KÄRLEK” – men dessa okollegiala singlar började istället göra det efter att de blivit ihopparade. Mycket jobbigt tyckte vi, och fick dra till med såväl indekare som databoys för att fylla ut tomma platser.

Totalt räknade vi till en makalös skara på 25 par, det vill säga hela 50 små kärlekssökare! De fick varandras nummer, uppmaningen att inte kolla upp den andre och en liten conversation starter, men sedan var det upp till dem. Hur gick det sen? Vi skickade ut ett uppföljningsformulär för att ta reda på hur stark vår insats var, men utan större lycka då enbart 20% av våra kärleksbarn valde att svara på detta formulär. Efterföljande del kommer således att baseras på de fakta vi fått in via formuläret, samt lösa rykten som fluktuerat samt kvalitativa fakta vi tagit reda på systematiskt (utfrågningen: HUR GICK DIN DEJT??)

Detta tror vi kan vara ganska representativt ändå, utifrån den sparsamma statistik men även hörsägen från CRC. Men ändå – 80% genomförda, helt okej. Mycket bättre än antalet dejter man genomför på Tinder.

Ta i beaktning att ingen svarade nej, det är bättre än samtliga reklamer där det alltid finns minst en (tand)läkare som inte låter sig övertygas. Sondens kärleksänglar väljer att se dem som svarat KANSKE som personer som missade delen “om du är singel” i frågeställningen.

Denna fråga gick ut till dem vars dejt ställdes in. Med detta in mind vill vi uppmana alla er att inte ställa in dejter om ni tror personen blir ledsen! Bättre att gå dit, må dåligt och själv bli ledsen efter. Eller vafan prioritera er själva och ställ in, glaset är ju ändå halvfullt med lyckliga dissade MF:are.

Resultaten kan också möjligen bero på att kärleksbarnen misstolkat frågan och trott att vi frågat efter om de är ledsna i allmänhet. Och det är ju tyvärr redan känt att läkarstudenter blir ledsna i mars när de obligatoriska momenten hopar sig som molnen på himlen och det kan vi på Sonden tyvärr inte ansvara för.

Är någon förvånad över att första dejten i de flesta fall blev en öl? Inte vi i alla fall – många öl har druckits på Lunds ca 2 barer i hopp om kärleken. Personligt utfall: har haft både sämsta och bästa dejten på Arimans. Oavsett vilken bar behövdes alkohol i 100 procent av fallen. Kanske för att smörja stämningen eller för att direkt sudda ut minnet av en fruktansvärd dejt innan det hunnit präntas in i den där specifika delen av hjärnan avsedd för ens absolut lägsta nivåer i jakten på kärlek. I sann MF-anda vill vi ändå påminna om att det alltid finns minst ett alkoholfritt alternativ på baren som kanske är värt att testas av någon nån gång ibland i alla fall.

Tolkningen av denna graf är att vi känner er bättre än vad ni känner er själva men att 12.5 procent inte insett det än.

Då denna svar besvarades inom 10 dagar efter dejten ser vi mycket stolthet i att åtminstone två personer redan setts igen! Resten har nog haft fullt upp med veckans PBL-plugg och därav inte hunnit ses.

Sondens kärleksänglar förstår att det kan vara tufft att kyssa någon för första gången, men hörni! Kom igen! Lite smooches räddar allt.

I denna graf blir det tydligt att nerverna kom fram och att MF:are behöver mer än en öl för att släppa loss. En annan tolkning är att gnistan kanske inte fanns i dessa matchningar men vi tror mer på att deltagarna varit lite blyga. Men vi är tillika delar övertygade om att ni hinner bygga upp modet inför nästa år!

ses då <33

xoxo kärleksänglarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s