Vad är våren för MF:s studenter?

Det var en ljuvlig dag. Fågelkvitter och solen så majestätisk där den stod ensam på den blå himmeln. Bekymmerslöst glada studenter med tunna vårjackor och solglasögon så långt ögat kunde nå. Vad är det jag beskriver? Det låter som taget ur en sagovärld. Nej kära läsare, denna första vårdag var en torsdag. Ni vet redan vad det betyder – ärtan!!!! – och det visste alla andra läkisar denna omnämnda torsdag också. Två av de nya sondisarna såg det som en ypperlig chans att få mingla i vårsolen och dagen till ära sökte vi svaret på meningen med våren. Vad finns det att se fram emot? Vilka tips har ärtans gedigna besökare att erbjuda? Hur ska man klä sig i dessa varmare tider? Vill ni veta? Häng med. 

Ivriga och outhärdligt exalterade som bara T1:or kan vara började utfrågningen redan i kön. Vi samlar mod och marscherar fram till ett gäng T3:or. 

Vad är våren för dig?

“Vad är det för fråga!?” utbrister en skoningslös T3:a.

Tystnad utbryter. Ivern övergår i osäkerhet.  För att lätta upp den nu tryckta stämningen kommer en kaskad av svar från gänget. 

“Livslusten kommer tillbaka” svarar Elin och sätter fingret på det vi alla känner efter en karg vinter.

“Man kan sitta ute och måla” tillägger hon med en längtansfull ton. 

“Man slipper tvätta kanten längst ner på byxorna” säger Ebba och pekar demonstrativt ner på en skinande ren byxkant. 

“De borstar bort allt grus på gatorna” lägger Elsa till nöjt.

Avskräckta efter T3:ornas framfusiga sätt återvänder vi till en trygg famn, våra klasskamrater. 

Vad är våren för dig?

“Grönska och kaffe i solen” svarar Albert drömskt. 

Sondisarna, som hört rykte om Alberts magnifika PBL-fika, undrar om han kanske rentav bakar något själv till kaffet. Självklart gör han det, nybakade kanelbullar ska det vara. 

“Solglasögon är viktigt” utropar Oscar.

“Man ska gärna ha ljusa byxor också” adderar Pelle. Vi ser att han lever som han lär där han står belåten i sina ljusa chinos. Faktum är att alla dagen till ära klätt sig enligt Pelles filosofi. 

“Jag har skaffat bereal” utbrister Ebba S glatt. Om det beror på hennes entusiasm kring våren eller det faktum att Ebba fått åldersnoja efter starten på läkarprogrammet förblir dock ett mysterium.

Kön börjar nu sakta röra sig och vi följer strömmen in till hjärtat av Locus där rykande het ärtsoppa, nystekta pannkakor och färskt bröd väntar redo att omfamna oss. 

Efter att soppa konsumerats i någotsånär lämpliga kärl, i äkta ärtan-anda förstås, förflyttar sig sondisarna nu ut i solen i hopp om att finna svaren för dagen. Vi stöter snart på två soldyrkare som placerat sig på trappan redo att insupa all D-vitamin solen har att erbjuda. 

Vad är våren för dig?

“Ja, vad ska man göra på våren egentligen?” frågar sig Benjamin filosofiskt.

Hans soldyrkande kompanjon Alva verkar veta svaret. 

“Jag vill börja gå på fler promenader! Kanske i solen till och med. Det är faktiskt viktigt med D-vitamin! Hmmm…mitt mål är också att hitta fina pluggställen. Typ botaniska. På en picknickfilt och med en islatte!”

Benjamin skrattar åt Alva som tycks uppfylla fördomarna om den satsiga läkarstudenten. Meningen med våren, ja dess essens, verkar vara något större för Benjamin.

Vilken torsdag. Vilken ärtsoppa. Vilka livsnjutare. Men fann vi det vi sökte? Vad är meningen med våren då? Djupa frågor som denna verkar inte vara lämpade för sådana som oss. Kanske är det bäst att hålla sig till PBL:en ändå. “Alva 20 år visar brist på D-vitamin och kän-….” Nej vänta. Det är ju helg. Gå ut. Njut av solen (om den är där). Det kanske är det som är meningen med våren? Aja. 

Puss o kram

//Era debuterande sondisar Stella och Rebecka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s