Sonden sonderar – Lupef resonerar

Medicinstudenten är känd för att hålla sig till sina egna. Man umgås helst med varandra och ligger ankrad i medicinska föreningens trygga hamn. För att utforska okända vatten utgick därför veckans sondering inte från Med-SM, tandem eller det traditionella alternativet Locus på en torsdag – utan från Lupefs (Lunds universitets politiska och ekonomiska förening) jubileumsbal. För att bygga en bro mellan två delar av Lunds studentliv gick sondens reporter Alva runt och ställde veckans sonderingsfråga: 

“Har du något tips till medicinstudenter?”


Thea

Thea: “Kom ihåg att ha kul! Sen vet jag inte så mycket om medicinstudenter, men det känns som att det är en stressig arbetsmiljö.”

William: “Ta det lugnt – du klarar nästa tenta”

Hedda: “Stressa inte så mycket. Andas. Jag förstår att man har tentaperiod, men jag tror att stress är värre för hälsan än exempelvis lite nam-nam.”

Kontentan: Studiestressen verkar uppfattas som påtaglig. Ät eller drick något med mycket socker och E-ämnen istället och ta det lugnt. 


Tora (höger)

Jennifer: “Mitt tips är att söka Radio AFs grundkurs!”

Edvin: ”Engagera er i andra föreningar än bara de medicinska! Folk uppskattar er läkare och medicinstudenter – men ni syns ingenstans”

Tora: “Engagera dig i din studentförening, det är skitkul! Vi behöver fler föreningsaktiva i Sverige och på universiteten. Engagera dig nu!”

Kontentan: engagera dig i MF eller vårda våra relationer till andra delar av studentlivet genom att knyta kontakter i icke-medicinska föreningar och sammanhang, kanske genom att sätta dig i studion på AF-borgen och spela in ett program.


Aline

Aline: ”Drick inte för mycket! Och skaffa er många vänner i Lund, de är fantastiska!”

Så sant som det är sagt låter vi detta vara vår sista uppmaning medan vi förbereder oss inför stundande tenta-p.

PoK Alva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s