Ärtan på Locus är tillbaka!

Förra torsdagen slog Locus upp dörrarna för Premiärtan, och stämningen var minst sagt passande. Det kändes i luften att dessa stackars MF-medlemmar gått utan ärtsoppa och det godaste Ärtan-brödet i världen alldeles för länge. Det var därför en vacker syn för oss redaktörer, som båda jobbade på Premiärtan, att se de första hungriga och förväntansfulla studenterna trilla in. 

Nu när verksamheten öppnar igen har många av oss haft frågor om hur saker och ting ska “corona-anpassas”. Detta har ärtmästeriet löst genom att servera ärtsoppa i två omgångar, eller två sittningar, där den första äger rum kl. 12:00 och den andra kl 13:00. Således blir stämningen på Ärtan plötsligt betydligt mer avkopplad än vad vi minns från föregående termin. Samtliga besökare har cirka 50 minuter på sig i lokalen, vilket verkar vara tillräckligt, och ingen behöver bråka om sittplats. Samtidigt blev det mindre jobb för eftermiddagsjobbarna, som lugnt och sansat kunde städa upp efter första sittningen innan den andra startade. Dessutom tar inte maten slut lika snabbt, då det nu finns ett bestämt antal besökare att förhålla sig till. Numera kan man som besökare alltså få TVÅ pannkakor på en gång. Får man ha det så här lyxigt under en pandemi? 

Det enda negativa vi kan se med det nya systemet är väl det faktum att ärt-stressen numera är flyttad till Facebook, då det endast är de besökare som är snabbast på länken som får plats. Än så länge verkar det vara väldigt högt tryck på den första sittningen, men betydligt lägre tryck på den andra. Ett tips för den pannkakssugne som kan vänta en timma är därför att satsa på att få plats där istället! 

Spännande tider är det även för terminens ärtmästare: Tove Olsson Brandtvig, Adam Askbom, Hanna Sand Uhlén och Fredrik Johansson. Fredrik hade innan terminsstarten inte hunnit jobba någonting alls på Ärtan (tillhörandes den hårt drabbade VT20-klassen), men det syntes knappast i köket på Locus. “Min familj har fått äta mycket ärtsoppa nu i sommar”, avslöjar Fredrik skrattandes, och det enda vi kan säga som svar på det är att vi är avundsjuka på hans familj. För övrigt berättar han att båda sittningarna har varit attraktiva, trots att 13:00-sittningen fyllts på långsammare än 12:00-sittningen. De båda första veckorna har 42 hungriga besökare tagit plats under den första sittningen, och 46 under den andra, väl uträknat för att lämna plats åt jobbarna före antalet närmar sig 50. 

Vi vill även passa på att tacka för gårdagens ärta med temat “Är det här det är pÄRTy”, där det inte gick någon nöd på temats innebörd. Jobbarna var kalasklädda och efterrätten var minst sagt festlig, åtminstone när skålen med extra glasyr upptäcktes. Denna var tydligen ett påhitt av Fredrik och Joanna Bartczak, en av förmiddagens jobbare. Snyggt, säger sockergrisarna på redaktionen!


Om du ännu inte haft turen med dig, varit snabb nog på länken eller kommit ihåg att ställa Ärtan-larm finns det ännu många torsdagar kvar av terminen. Varje tisdag kl 13:00 släpps länken för bägge sittningar på Facebook-sidan Ärtan på Locus. Nästa vecka kanske vi ses där!

En morgonpigg Prrincer Arf RORC (a.k.a Fredrik Johansson) kokar ärtsoppa på Premiärtan (t. vänster).

Jobbargänget under Är det här det är pÄRTy (t. höger).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s