Horoskop – Mars

Sondens horoskop is back baby! “Vart har ni varit?” “Mår ni bra?” “Jag vill ha pengarna tillbaka”. Hör vi er ropa från Lunds alla hörn. Vi har saknat er också ❤ Sondens själsliga vägledare har nämligen varit på en spirituell resa i Himalayas berg. Vi har besökt shamaner och druider och rådfrågat de allra visaste om stjärnorna. Vi har upplevt precis allt och i vad som vissa skulle beskriva som en två veckor lång psilocybin binge (läs mindfulnessövning) så har vi krafsat fram just ER framtid. Läs och begrunda!

Väduren

21/3-20/4

Veckans tema: Vila

Det nya året kanske nyss startade, våren kanske skymtas precis runt hörnet, men det betyder inte att vintervilan är över för alla. Framförallt inte om du är född i Vädurens tecken. Nu kanske du tror att påbud om vila och meditation handlar om återhämtning från tenta, vinter, novishperiod, eller karnevalköandet? Självklart inte, våra rekommendationer har alltid sin grund i sanningen: stjärnornas position i himlen. Eller i detta fall månens. Den 2a mars går en nymåne in i Fiskarnas hus för dig, detta är starkt sammankopplat med nystart! Men också en högst spirituell upplevelse, du bör vara redo för att livets mening kanske tornar upp sig i takt med våren, och för att vara fullt mottaglig bör du möta världen utvilad. 

Oxen

21/4-21/5

Veckans tema: Platonisk kärlek

Februari var klädd i kärlek och som den oxe du är levde du ut varenda sekund. Kanske gick du till och med på en blind date a la Sonden på Alla hjärtans dag? Förmodligen. Men februari tillhör nu historien, något vi måste lägga bakom oss. För hur härligt det än är att ligga med hela Lund i kärlekens tecken så kommer du känna dig ensam när nymånen går in i Fiskens hus den 2a mars. Och hur mycket ditt haff från ÖGs än klättrar på dig om nätterna så är de, som så ofta, sällan kvar när solen står som högst på himlen. Under dagen behöver man vänner, inte lösa förhållanden. Det är just dem du ska fokusera på under mars, kära Oxe. 

Tvillingarna

22/5-21/6

Veckans tema: Live and Let Go

I vanlig ordning sög din Alla hjärtans dag, men det är Merkurius fel, inte ditt. Men alla brända broar går att åter bygga upp, framförallt för snackvänliga Tvillingar vars kommunikativa hus bebos av Merkurius denna månad. Sa du nåt dumt på Alla hjärtans dag-dejten som förstörde alla chanser till romans? Well, filibustra skiten ur din dejt i mars och övertala hen om att ge dig en ny chans så ska du se att det löser sig. Ingen kan motstå en tvillings säljpitch! Och om det nu inte skulle gå att rädda din dejt så är det lugnt ändå. Den 2a mars träder nymånen in i Fiskarnas hus – det står nystart på schemat. Och få älskar nystart som Tvillingarna!

Kräftan

22/6-23/7

Veckans tema: Pengar och poesi

Du kanske känner hur det mullrar i bröstet? Hur du bara måste uttrycka allt som rymmer hela din Kräftas kropp? Hur orden gifter sig och skapar melodier som aldrig förr? Kanske överväger du att ansluta dig till Sondens redaktion? Det är inte så konstigt, i mars går din fullmåne i Jungfruns tecken. Detta kommer innebära att din inre Baudelaire äntligen får lite luft. Och till skillnad från de flesta poeter kommer du vinna stora framgångar karriärmässigt såväl som romantiskt i mars när din fullmåne ställer sig i Vädurens tecken. En kärleksdikt mot en kyss? En medicindikt mot en kompletteringsuppgift? Bara två av många förslag till affärsmodell för att nyttja dina stjärnors potential denna månad. 

Lejonet

24/7-23/8

Veckans tema: KBT

Du har en tuff period bakom dig med tentor som skulle skrivas, novischer som skulle guidas och karnevaler som skulle köas till. Och vi ska inte ens tala om kärlekslivet.. Eller så är det kanske just precis det vi ska göra, kära Lejon? Tala om det? Såhär är det nämligen: inte bara i stjärnorna, men även inom psykologins forskningsfält, är det bevisat att tunga perioder ofta kan bli lite lättare av att prata om sina känslor, även om det först känns jobbigt. KBT är en behandling som går ut just på detta. Men om du är Lejon så har du välsignats med stjärnornas KBT: din kärleksplanet, Venus, går in i Fiskarnas hus. Detta innebär att du kommer fokusera på kommunikation inom gemenskapen och det unnar jag fan alla Lejon och hens vänner där ute!

Jungfrun

24/8-23/9

Veckans tema: Self care

Jungfruar all over the world – unite! Det är ni som håller resten av oss flytande, era ständigt läkande krafter är vad som räddar alla människor omkring er. Men nu är det faktiskt dags att tänka på sig själv, för en gångs skull. Och i ryggen har ni stjärnorna som puttar på er resa mot lite self care: Krigsplaneten Mars och kärleksplaneten Venus går in i Vattumannen samtidigt den 5e mars, här finns kraft att stå upp för dig själv och dina gränser samtidigt som du kan låta människor visa omtanke för dig. Åk på spa, köp en kaffe på HSC eller låt någon massera dina axlar och förklara glymfatiska systemet för dig under PBLb-mötet. Poängen är: Unna dig själv! 

Vågen

24/9-23/10

Veckans tema: Bråk och kärlek

Handfast tips till alla Vågar där ute i mars månad: VILA så länge du kan för den 5e mars smäller det. Då går nämligen krigsplaneten, Mars, OCH kärleksplaneten, Venus, in i Vattumannens tecken SAMTIDIGT. Och ni vet vad det innebär: kn*** och kr*g. Denna livsfarliga blandning som krävt livet av en mängd människor genom historien kommer alltså sammanstråla i Vågen denna månad. Kristider indeed, men det kan på ett individplan bli en kul berg-och-dalbana. Det kan också sluta i katastrof, så se upp med hur du tillbringar din tid.

Skorpionen

24/10-22/11

Veckans tema: Social odistans

Mars kommer vara månaden då du verkligen inser hur mycket du har saknat folk under pandemin. Bejaka känslan! Anmäl dig till alla arbetspass du kan, gå på alla fester och sittningar, fan följ med Skytten till Vildanden om du vågar. Ingen har saknat att andas partiklar på andra som du och nu ska det tas igen för förlorad tid! Glöm inte att slicka på dörrhandtaget på vägen ut så kanske du kan leda till nästa lockdown!

Skytten

23/11-22/12

Veckans tema: Skattebrott

För dig kommer mars handla om att ta sig utanför sin komfortzon, kära Skytt. Med detta menar vi inte ett litet skutt utanför zonen för att sedan snabbt hoppa tillbaka in igen. Vi menar en full charterresa utanför komfortzonen med all inclusive på idioti. Lär dig jonglera med knivar, släpa hem en ekonom (OBS! enbart för att fråga om skattelagar i Andorra), festa på Vildanden! Ja, allt detta och mer bör du göra i mars, för stjärnorna lovar att det kommer gå vägen för dig så länge du överlever.  

Stenbocken

23/12-20/1

Veckans tema: Kunskap

Februari kanske inte var den mest intellektuellt stimulerande månaden i ditt liv, Stenbock, men det ska det bli ändring på! I mars kommer Saturnus gå in i ditt tredje kunskapshus vilket gör detta till den optimala månaden att lära sig nya saker på. Ta tillvara på detta genom att vara förberedd till seminarierna för en gångs skull, fråga din stackars föreläsare någonting hen får svara på, eller lär dig koka meth. Kunskap är bra! Ditt intellekt kommer tyvärr inte hjälpa dig ragga men var säker på att om du får napp denna månad så kommer hen verkligen gilla dig för den du är! (eller dina knarkpengar)

Vattumannen

21/1-18/2

Veckans tema: Kreativitet

Ojoj Vattuman, redan trött på 2022? Oroa dig inte för mars ger dig tillfället att ladda batterierna på de mest klyschiga av sätt. Då Venus andra måne går in ditt första kreativitetshus så kommer du naturligt överösas av estetiska och kreativa ideér. Värdelös på att måla? Du kan göra nästa Mona Lisa. Sjunger du vanligtvis vackert som en skata? Beyoncé get the fuck outta here! När det gäller kreativitet är du oslagbar i mars. Självklart är detta ett enormt bonuspoäng i kärlekslivet då människor kommer fullständigt flockas kring din talang. Om folk börjar begå brott med fängelse i straffskalan för din skull vet du att du har lyckats 😉

Fiskarna

19/2-20/3

Veckans tema: lol, lmao

Okej vi ska vara ärlig med dig Fisk, mars kanske inte kommer vara superkul…. Neptunus kommer lämna ditt lyckohus vilket kan vara en …jobbig övergång. Relationer kommer gå i kras, uppgifter kommer glömmas, priset på din favoritglass kommer höjas …igen. Men i all misär kära Fisk ska du komma ihåg ditt tema: Lol, lmao för att skratta lite halvhjärtat och rycka på axlarna är fan så mycket billigare än terapi. Stay strong and godspeed you magnificent son of a bitch ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s