Intervju med Generaldanne

11 frågor med General-Daniel:

Varför ska man bli general?

– För att få återuppleva novischperioden, och för att få känna sig ung igen. Speciellt när man som jag ska avgå och börjar bli till åren. Dessutom är den en fantastisk sammanhållning i gruppen. Att gå igenom misär ihop svetsar samman en grupp. Det är kort men intensivt och fantastiskt kul. Som en finlandskryssning! Det är bara dans, dans, dans in i väggen och sedan kommer baksmällan.

Vad är det bästa med MF som organisation?

– Att den består av en liten grupp människor som blir väldigt sammansvetsad. Lite kultigt är det väl, vilket har både sina för- och nackdelar men gör att alla som är med blir tighta.

Vad har varit svårast med novischperioden?

– Det har nog varit arbetet inför, att boka lokaler och få samarbetet med nationer att fungera. Nu under själva perioden har det varit sömnen, helt klart. Den blir lidande. Man måste lära sig hantera FOMOn och gå och lägga sig ibland.

Vad har varit roligast med novischperioden?

– Nostalginatten, det bara flöt på. Fantastiska sketcher, det kändes spontant och uppsluppet. Och VGs sen. Allt var bara skitkul.

Om du fick 100 miljoner i budget till novischperioden vad hade du lagt dom på då?

– Jag hade köpt upp LTH, mest för att flexa. Och köpt en massa patches till min rock. Sen vore det kul med utflykter. Kanske åka till Lomma och ha beach party som kick-off. Och hoppborgar! Massvis med hoppborgar.

Vad hade du gjort om du fick 100 miljoner själv?

– Jag hade köpt ett eget sjukhus och döpt det efter mig själv. Det är ju det som är målet, en avdelning, ett bibliotek, en studiesal, att få någonting uppkallat efter sig själv.

Vad ska du bli för slags läkare?

– Narkos, för att det man gör som narkosläkare, bra eller dåligt, får effekter direkt. Jag tror jag mår bra av att arbeta på ett sådant sätt.

Vilket är ditt bästa studentmat-trix?

– Att min mamma skickar med massvis med lasagne när jag åker hit. Den är toppen. Annars portionen under tian.

Vilket studentkomplex har röjigast efterfester?

– Sparta, där finns det alltid en massa spanjorer som spelar despacito, oavsett veckodag, oavsett tid på dygnet: spanjorer som spelar despacito.

Vilken nation har röjigast klubb?

– ÖGs köttmarknad.

Vad har du för tips till novischerna nu när de släpps fria?

– Ha kul! Dra nytta av att kursen inte är så tung och hitta på kul saker. För det får man inte tid med sen. Och njut av ungdomen, snart är ni gamla och har ont i ryggen. Som jag. Då orkar man inte fem dagar i veckan längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s