Intervju med Generalwilliam

Dagen efter novischperiodens hittills stökigaste kväll mötte Sonden upp novischgeneralerna William och Daniel för att ta tempen på novischperioden och ventilera ut lite av bakisångesten.

Daniel, som skulle grillas efter embryologin på torsdagsmorgonen meddelade klockan 03:57 att intervjun låg farligt till. ”Hamnade på lite sidoäventyr så dyker nog ej upp”.  

Därför blev en sömndrucken William först ut.

11 frågor med general-William:

Hur skulle du hisspitcha generaljobbet till novischerna?

– Man får vara med på tre nollningar i stället för bara en, och man kan väl sammanfatta det som att det bara blir roligare och roligare. Det är bättre med mer, liksom. Och det kan väl dessutom vara en bra merit, att få vara med och organiserar något sådant här.

Vad har varit det bästa med novischperioden?

– Att jobba med en massa människor som alla är taggade på att skapa en så rolig novischperiod som möjligt för de nya T1orna och att få se T2orna ha en andra novischperiod. Och att få uppleva den här känslan ytterligare en gång, det är väldigt kul helt enkelt.

Är det kul för att det alltid är roligt att hålla i novischperioder generellt eller erbjuder MF något utöver det vanliga?

– Eftersom MF är en relativt liten förening blir det en väldigt bra sammanhållning. Sen tror jag att novischperioden blir roligare eftersom MF till skillnad från till exempel LTH inte har ett system där man måste tävla om att få vara med. Det blir snarare en möjlighet för alla T2or att få en till chans på hela novischracet, och gå in i den med all den trygghet som ett extra halvår på läk ändå ger.

Hur har samarbetet inom MF sett ut, har det varit smärtfritt eller har det skurit sig mellan er och MFs höjdare kring hur novischperioden ska se ut?

– Jag tror att det är viktigt att det finns någon som sätter lite stopp ibland, särskilt när jag är inblandad, men jag skulle absolut inte säga att det skär sig. Kanske kan det ha upplevts vara så tidigare novischperioder, när det gällde corona-restriktionerna och dylikt. Då blev det en tydligare motsättning mellan å ena sidan novischer och faddrar som bara ville köra på och MF som kanske inte kände så. Någon måste ändå se till att vi inte bryter mot lagen.

Vilken aktivitet har varit roligast?

– Sångboksittningen på Wärmlands. Wärmlands – vi älskar er, men jag har aldrig varit på en så stimmig sittning. Lätt kaosartat, ett havererat ventilationssystem och ett ganska avslappnat förhållningssätt till tidsramar, men jag fick stå i baren i tre timmar och det var ju kul.

Om du fick 100 miljoner kronor i nollningsbudget vad hade du lagt dom på då, om du fick drömma stort?

– Med den nuvarande budgeten har vi ens fått drömma litet, så det är lite svårt att svara på. Men fler sittningar i gask, kanske ha pengar nog för att kunna köpa fika så det räcker till alla och gratis sittningar för faddrar. Fast ska jag vara ärlig så tycker jag att det funkar väldigt bra som det är.

Vad ska du bli för slags läkare?

– Narkos, för då får man åka sparkcykel på jobbet.

Vad har du för student-mats-tricks?

-Koka 12 liter linsgryta i början av varje månad och se till att den räcker till nästa CSN.

Vilken nation har röjigast klubb?

-MF-puben

Vilket studentkomplex har röjigast efterfester?

– Ja inte min lägga på väster i alla fall. Kanske parran om man ska tro ryktet.

Vilka tips vill du skicka med novischerna när de blir T1or?

Köp Essentials och inte The Cell – en bok som faktiskt blir öppnad är bättre än en som bara ligger stängd. Nej förresten! Bara det här: Anki är key.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s