Sonden Sondererar – Pavvan Serverar

I veckans avsnitt av Sonden sonderar, gav sig Sondens reportrar ut på äventyr. Vi lämnade Locus trygghet och reste mot det området LU designat åt oss medan vi tålmodigt väntar på nya BMC. Kärt barn går under många namn och så även denna godbiten. I folkmun benämns den som baracken, medan lärarna envisas om att den heter paviljongen. Ett namn som ställer fler frågor än det ger svar. Är inte en paviljong lite som ett lusthus? Det här ser ju mer ut som, ja, en barack. Container har också cirkulerat frekvent, men för att göra alla nöjda (missnöjda), kommer lokalen hädanefter refereras till som Pavvan.

Vårt mål var att få en inblick i studenternas viktigaste tid under dagen- lunchen. Tidpunkten där plugg läggs åt sidan och diskussioner om vad som egentligen hände efter “den där festen” tar vid. Diskussionerna brukar vara rätt intetsägande så vi la vårt fokus på matlådorna, denna genialiska uppfinning som vi iallafall intalar oss själva håller vår ekonomi i schakt.

Först ut för vår gourmetturné var ett gäng T3:or som vi fann i hjärtat på Pavvan, mikrovågsugnarna. Efter en tids funderande löste de att få igång denna ädla maskin och snart var det dags för kärnan i denna text- ätandet (dammandet). Dofterna nådde snart oss och de var inte unika med Lunda mått mätta. Det vankades olika former av grytor á la vego, lite i skymundan kom svaga toner från en lasagne och sen kände vi något ovanligt. Inget man riktigt kunde sätta ord på men det var nästan som att det inte var vegetariskt?? Vilka personer gömmer sig då bakom lådorna och hur smakar de egentligen? Frågor ni nu kommer få ett grundligt svar på. 


Matlåda nummer 1: Johanna bjöd på en intressant matlåda som kändes lite väl ambitiös för att ha med sig till Pavvan. Hade hon koll på att det var dags för recensioner? Det serverades en kombination av mer än 6 olika grönsaker, halloumi och matvete. 

Hur stor del av grönsaksavdelningen befann sig i matlådan: (60%) 6/10

Gav reportern ett smakprov: 30/10

Hade ett scoop vid sidan: 22/10

Totalt: 63/30 (+5 glasmatlåda)


Men fokuset skiftar, en Kanye rant börjar forma sig från Johannas läppar. Vi hänger inte riktigt med men kan urskilja några korta fraser: 

“Jag räddade MF, de hade varit döda utan mig, men fick jag någon plats på Balen?? NEJ!” 

Emelie Krakau aka redaktör på Sonden fyller i:

“Detta är ett scoop!!” Värt att tillägga är att Emelie har en fetisch för scoops, ganska passande i hennes yrkesroll. Så vad gömmer sig i hennes matlåda? Det är något vågat, i alla fall här i Lund. Hon har valt en annan väg än många, hon är inte vegetarian. Här serveras Kyckling som ser torrare ut än skämten på toddyspexet med fetaost som bryter.

Våghalsighet: 12/10

Saftighet på kycklingen: 4/10

Yrkesgärning: 100/10

Totalt 116/30


Matlåda nummer 3 kommer från vår alldeles egen Elsa från frost, Hannes. Det blir linsgryta för hans del och det är ingen nyhet att det är vanligt förekommande hos studenter. Att det beror på priset och inte smaken är också ganska givet. Värt att tillägga för denna låda var de olika skepnaderna den tog under resan från frysen till bordet. En annan fin detalj var också avsaknaden av bestick, men innan vi visste vad som hände satt snart Hannes med våra bestick och åt. Vår egen lunch blev således framskjuten en timme men allt vi gör, gör vi för pressfriheten!

Shrek associationer: 10/10

Påhittighet: 0/10

Hår: 20/10

Student aura: 10/10

Totalt: 40/40 = 100% 


Matlåda nummer 4, Linneas skeva gryta med ris. Bottenskrapet ur kylskåpet kokt i buljong. Lite som utrymmet mellan soffkuddarna i flytande format.

Utseende 5/10

Mustighetsdoft 8/10

Tillgång till sås 15/10

Totalt 28/30. 

En fin anekdot är att Linnea lagade en pastasås i början på T1 bestående av frukostyoghurt, citron och quornfärs. En sås som skar sig lika djupt som Ella Dimholt gjorde i fingret häromveckan. 


Matlåda nummer 5, Alex låda: ris med en? ännu? skevare? gryta? Han har fortfarande inte svarat på messenger vad det är som lurar under risbädden.

Kolhydratsnivå 10/10

Färggladhet 2/10

Volym av mat 8/10

Aktivitet på fb -1000/30

Totalt -980/30.

Det var allt för denna gång av Pavvan serverar. Om ni vill att vi ska smaka på mer mat i framtiden är det bara att hugga tag i oss. Vi tar alla ursäkter som finns för att få lite gratis käk.

/// Josefin Eriksson & Leo Törngren 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s