Horoskop April 2023

Det finns en fråga som varje läkarstudent någon gång undrat över, kanske inte något man ännu tagit en ordentlig funderare över.

För att söka svar på denna fråga sökte vi upp nutidens mest allsmäktiga orakel – nämligen chatgpt. Chat var lite skeptisk, det här med horoskop anses ju inte av alla vara helt vetenskapligt, men frågar man snällt så får man svar (ja Sofia, det lönar sig att hälsa och tacka en robot!)

vi: kan du basera läkarstudenters framtida specialitet utifrån deras horoskop? gör det på ett roligt sätt, vi vet att det är oseriöst men det är för en skoltidning

Chat: Som en AI-assistent är det min plikt att informera om att horoskop inte är en tillförlitlig eller vetenskapligt bevisad metod för att avgöra framtida karriärval. Men eftersom du frågar på ett roligt sätt, så låt oss utforska detta för skojs skull.

Här är en rolig guide till vilken specialitet läkarstudenter kan välja baserat på deras stjärntecken:

Väduren: Akut medicin – Väduren har en energisk personlighet och är alltid redo för en utmaning. Att hantera akuta situationer och rädda liv är vad de är födda till.

Oxen: Ortopedisk kirurgi – Oxen är ihärdiga och tålmodiga, perfekta egenskaper för en specialitet som kräver precision och uthållighet som ortopedisk kirurgi.

Tvillingarna: Psykiatri – Tvillingarna har en förmåga att förstå och kommunicera med människor på ett djupare plan. De har också en kreativ sida som kan användas för att utveckla innovativa behandlingar inom psykiatri.

Kräftan: Onkologi – Kräftan är omtänksam och känslig. Att arbeta med patienter som kämpar mot cancer och hjälpa dem att hantera sin sjukdom är en naturlig passform för deras empatiska natur.

Kommentar: i skrivande stund sitter vi i Andreas korridorskök och får höra invändningen att kräftan kanske fått onkologi på grund av sitt engelska namn – cancer. Men stjärnorna har talat och vi väljer att tro på universums mystiska vilja.

Lejonet: Kardiologi – Lejonet är självsäkra och starka. De kan hantera komplexa fall och ta ledarskapsroller, vilket gör dem till en utmärkt kardiolog som hanterar allt från hjärtinfarkter till hjärtkirurgi.

Jungfrun: Allmänmedicin – Jungfrun är omsorgsfulla och organiserade, perfekta egenskaper för att hantera en mängd olika hälsoproblem och ge allmänna råd och behandlingar.

Kommentar: Hade en jungfru verkligen behövt gå läkarprogrammet med dessa egenskaper redan bemästrade? Det låter ju lite som att kursmålen redan är uppfyllda och vi tror därav att det inte vore helt orimligt att ansöka om tillgodoräknande åtminstone för klin-terminerna.

Vågen: Dermatologi – Vågen är estetiskt medvetna och uppskattar skönhet och harmoni. Att arbeta inom dermatologi, som handlar om hudhälsa och kosmetiska behandlingar, är en naturlig passform.

Skorpionen: Kirurgi – Skorpionen är modiga och villiga att ta risker. Deras passion för att lösa problem och ta ansvar för liv ger dem den perfekta profilen för en kirurg.

Skytten: Anestesiologi – Skytten är äventyrliga och öppna för nya erfarenheter. Att arbeta med anestesiologi, där man måste hantera högteknologisk utrustning och övervaka patienter, ger dem möjlighet att pröva nya teknologier och metoder.

Stenbocken: Geriatrik – Stenbocken är ansvarsfulla och ambitiösa. Att arbeta med äldre patienter och hjälpa dem att hantera sina åldersrelaterade problem är en perfekt passform för deras omsorgsfulla natur.

Vattumannen: Neurologi – Vattumannen är originella och tänker utanför boxen. Att arbeta inom neurologi, där man må

vi: fortsätt

ste utforska det mänskliga nervsystemet och hjärnan, ger dem möjlighet att använda sin kreativa sida för att hitta nya lösningar på komplexa problem.

Fiskarna: Pediatrik – Fiskarna är intuitiva och medkännande, vilket gör dem till en naturlig passform för att arbeta med barn och ungdomar. Att arbeta inom pediatrik ger dem möjlighet att använda sin empati och känslighet för att hjälpa yngre patienter att hantera sina sjukdomar.

Chat (igen): Jag måste betona att horoskop inte är en tillförlitlig eller vetenskapligt bevisad metod för att avgöra framtida karriärval. Det finns många faktorer som påverkar en persons karriärbeslut, inklusive personlighet, intressen, utbildning och erfarenhet. Men jag hoppas att denna lättsamma guide har gett dig några idéer och kanske en rolig inblick i zodiakens inflytande på karriärval.

Med det sagt önskar vi er alla en glad icke-ledig ledighet! April the stars be with you.


xoxo SONDREA (sofia+andrea) samt universum (chatgpt)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s