Sonden sonderar, Pavvan serverar pt.2

Efter många om och men är vi, Leo och Sigge, tillbaka och rankar lunchutbudet på HSC:s fina paviljong. Solen lyste klart ovanför molnen den här tisdagen veckan innan valborg. Parkeringsplatsen har aldrig sett så tilltalande ut, men våra kliv gick mot mikrorummet – pavvans Mekka. På vägen dit stötte vi ihop med både post- och pre-pbl:are. En oro spred sig hos oss: är det så här det ser ut? Är det sånt här vi studenter trycker i oss om dagarna? Kanske inte så konstigt då att vi mår som vi mår. Men nog om reflektioner och dags för recensioner!


Arvid 2 (vet inte vem av dem?) 

L- Hej! Arvid va?

A2- Honung är iblandat, mycket honung…

L- Oj, här går det snabbt. Hur smakar det då?

A2- Den är kall, har inte mikrat, har inte smakat.

L- Ok, ok, något mer du vill tillägga? Ska du mikra tomaterna, då blir de varma i alla fall.  

A2- Bröt spaghettin, det är viktigt, ta med det! Mikrar inte tomaterna, det blir skumt.

Betyg: Svårt att bedöma. Det finns något där, det kan jag verkligen se. Men att det är mer än en nödlösning tror jag inte. Mycket honung. Vem har råd med honung? 7/10 honung


Lovisa – T3

S- Kan det vara en lasagne jag ser?

L- Absolut inte! Det är typ en vodkapasta med fetaost och lite smått.

S- Hur gott tycke…

(L avbryter)

L- Typ en 10 av 10. Så jävla gott. Helt ärligt 10/10 chilipeppar!

(S mumlar lite för sig själv)

L- Du citerar mig verkligen rätt av. 

S- Man får skit annars.

Betyg: Stabil måltid. Smaken överraskar lika positivt som en varm vårdag under 2023. En lasagne eller en vodkapasta, det kvittar. Smak: 9/10. En ynnest att få ha i munnen. 


Benjamin – mästare på sex tror jag

L- Vad har du att bjuda på idag?

B- Glömde kryddorna, så någon likgiltig wok kan man väl säga.

(Han har tjuvsmakat under natten, därför vet han att den är smaklös. Han fick ett infall runt 03.17 sägs det. )

L- Något mer du vill tillägga, färdig wok?

B- Jag brukar inte käka nudlar, tycker det gör mig till en intressant person. Woken: Ja – den gjorde jag faktiskt själv! 

Betyg: Ser torr ut, smakar inget men jag uppskattar hur paprikan bryter den annars HSC-fasadliknande nyansen, 9/10.


Elvira – Korventusiast från T3

S- Vad har vi här?

E- Jag brukar alltid ha bra matlådor, men denna är faktiskt jättegod. Vad heter det nu igen…

(Elviras hjärnkontor går på högvarv)

E- Den här… Egentligen ska man ha fisk till, men det blev en korv!

S- Den ser ju rå ut.

E- Den är stekt, men rå korv är också ganska gott till.

S- Vad är det i om jag får fråga?

E- Det är lite rädisor, och en rotfrukt utan namn

(”Kålrabbi” hörs från ett hörn)

E-Ja exakt, kålrabbi, vinäger, olja, gurka. Ganska färgglad!

Betyg: Färgglad, kanske. Motbjudande, definitivt. En maträtt som inte någon ska behöva tvinga i sig. Nåja, vad är väl en matlåda på pavvan? Den kan vara dötrist och långtråkig och alldeles… alldeles 3/10.

Mätta, magsårsbenägna och malplacerade rörde vi oss bort från paviljongen till vilorummet. Där kan ni finna oss än idag. Vi drabbades av vad som senare kom att bli känt som “koma de mat”.

Pavvan out

Sigge & Leo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s